Virksomhederne Ergolet og GDV Technology mødte hinanden til et medlem-til-medlem møde i Welfare Tech. Nu har de indgået en distributionsaftale med stort potentiale.

Welfare Tech-medlemmerne Ergolet og GDV Technology har indgået en distributionsaftale. Aftalen betyder, at GDV Technologys nyudviklede overseng, Sore Protective Bed, fremover også bliver solgt og markedsført af Ergolet, som er specialister inden for loftlifte og skinnesystemer til forflytning.

– GDV Technologys overseng og vores produkter til forflytning af patienter komplimenterer hinanden både funktionsmæssigt og i forhold til målgrupper. Vi henvender os til de samme plejere, borgere og patienter. Derfor giver aftalen enorm god synergi, siger Kent Hvidtfeldt, salgs- og marketingschef i Ergolet.

Med aftalen overvinder GDV Technology en af de store udfordringer, mange små virksomheder med nyudviklede produkter står med: At få gang i salget. Kontakten mellem de to virksomheder blev etableret på et medlem-til-medlem møde i Welfare Tech netværket, som Ergolet var vært for i september 2015.

– I mine øjne er der store fordele for alle parter, når etablerede, større virksomheder går sammen med nystartede virksomheder i konsortier. Vi vil i Ergolet gerne give virksomheder med banebrydende teknologi som GDV Technology en håndsrækning med salget. Vi kan som distributør skabe volumen, mens de kan fortsætte produktudviklingen, siger Kent Hvidtfeldt.

GDV Technology har siden august 2014 udviklet en overseng, der takler to store udfordringer inden for patientpleje: Forflytning og trykaflastning. Sengen er nu klar til markedet under navnet Sore Protective Bed og vil fra 1. juni 2016 blive solgt side-om-side med Ergolets produkter.

En seng med store fordele for borgeren

Med Sore Protective Bed kan borgeren beholde sin egen skummadras, og personalet kan via en computer på forhånd præcist programmere, hvordan borgeren skal ligge i en given periode for at aflaste udsatte områder mest muligt.

Det kan i mange tilfælde overflødiggøre dyre vekseltryksmadrasser, forebygge sårdannelse og styrke helingsprocessen. Personalet kan også bruge oversengen til korrekt forflytning af borgeren. Sore Protective Bed blev for nylig kåret som årets tredjebedste nyhed på Health & Rehab Scandinavia-messen.

– Vores system har mange fordele for borgeren. Der er ingen støj eller rystelser, og borgeren kan selv ved vendinger sove uforstyrret på sin egen madras. For os giver aftalen mulighed for hurtigt at skalere op, fordi vi allierer os med en partner, der allerede er tilstede på markedet, siger Jens Kristian Goth, administrerende direktør i GDV Technology.

GDV Technology søger dog fortsat efter flere samarbejdspartnere til salg i deres arbejde med at nå ud til så mange potentielle kunder som muligt.

Matchmaking og konsortiedannelse blandt medlemmerne er en af Welfare Techs kerneopgaver. Derfor vækker samarbejdet også glæde hos Christian Graversen, direktør i Welfare Tech:

– Det er et vigtigt succeskriterie for Welfare Tech, at vi kan hjælpe nystartede velfærdsteknologiske virksomheder med at opnå en stærk markedsposition både i Danmark og i udlandet via samarbejder med vores større medlemsvirksomheder. Derfor er Ergolets og GDV Technologys samarbejde en god nyhed, siger han.